sosiaalinenmedia.org

Viimeisimmät muutokset

Aktiivisimmat käyttäjätBookmark and ShareSosiaalinenmedia.org perustuu Ambientian rakentamaan ja innovoimaan ratkaisuun Confluence wikin avulla.

Ambientia

Palvelun tausta

Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Alkuperäinen sosiaalinenmedia.org-osoite on jäämässä pois käytöstä keväällä 2017. Wiki kaikkine sisältöineen löytyy jatkossa osoitteesta wiki.eoppimiskeskus.fi/display/someorg/.

Sosiaalinen media -wikin syntyhistoria

Rauman seudun kunnat tilasivat keväällä 2010 tutkimuksen siitä, miten suomalaiset kunnat käyttävät sosiaalista mediaa. Tutkimuksen tekijäksi valittiin Ambientian Johanna Janhonen. Käytettävissä oleva aika ei mahdollistanut kovin perusteellista tutkimusta, joten Johanna ehdotti, että tutkimusaineisto kerättäisiin yhteisöllisesti wikiin. Näin saataisiin paitsi laajempi aineisto, myös tuoreita esimerkkejä tutkimuksen jälkeenkin.

Asiasta innostuttiin puolin ja toisin sekä Rauman seudulla, Ambientiassa että eOppimiskeskuksessa, jonka wikiin aineisto päätettiin sijoittaa. Alkuperäistä ideaa myös laajennettiin: sen sijaan että wikiin kerättäisiin vain kuntaesimerkkejä sinne kerätäänkin nyt kaikkia mahdollisia esimerkkejä niin yritys- kuin koulumaailmasta.

FAQ - kysy Sosiaalinen media -wikistä

eOppimiskeskuksen tiedote

Johanna Janhosen blogikirjoitus

 

Sosiaalinenmedia.org palvelee:

 • some-kouluttajia, jotka etsivät kohdeyleisöönsä uppoavia esimerkkejä
 • tutkijoita
 • opettajia
 • yrittäjiä, jotka haluavat ilmaista mainosta toteuttamilleen some-ratkaisuille
 • asiantuntijoita, jotka haluavat benchmarkata hyviä some-käytäntöjä
 • ihmisiä, jotka vasta haaveilevat someen astumisesta

 Aktiivisimmat käyttäjät

Ohjeita wikin päivittämiseen

Jos Confluence on sinulle uusi tuttavuus, voit testailla sen ominaisuuksia kirjauduttuasi esim tällä sivulla.

 • Lisää uusia sosiaalisen median esimerkkejä joko päivittämällä vanhoja sivuja tai lisäämällä uusia sivuja (Add - Page).
 • Jos teet vahingossa turhan sivun, laita siihen avainsanaksi tuhottavasivu, jotta ylläpitäjät osaavat poistaa  ko. sivut.
 • Sivuja voit lisätä kirjautuneena käyttäjänä. Katso ohjeet kirjautumiseen
 • Sivut nimetään nimetään asiakokonaisuuden mukaan seuraavasti: pienet yksiköt voivat laittaa kaikki some-esimerkkinsä samalle sivulle (tyyliin: "Kunnan x alakoulun y someilu", "Nakkikioski z somessa"), kun taas isommat projektit jaetaan omille sivuilleen aiheen mukaan (esim. "Tampereen kaupunki Twitterissä", "Porin nuorisotyö somessa", "Nokia N8 somessa", "Sokos Facebookissa").
 • Lisää sivulle avainsanoja (labels), jotta sivut löytyvät hauilla, sivunostoilla ja avainsanapilvissä. Avainsanat ovat yhden sanan mittaisia, kirjoita siis sanaryhmät yhteen (käsityönmuseo, creativecommons).

    

Seuraa Twitterissä

 1. Jun 08, 2010

  Anonymous

  Otsikko voisi paremminkin olla 'Tietoa'/'Sivustosta´, tjsp. Sosiaalinenmedia.org on aika kömpelö, pitkä ja taistelee pääsivun kanssa (logossa lukee kanssa sosiaalinenmedia.org, mutta menee eri sivulle)

  1. Jun 09, 2010

   jes, muutetaan kun ehditään :)

 2. May 20, 2014

  Anonymous

  Sivuilla oleva tieto on auttamattomasti vanhaa!. Eikö sivua enää päivitetä?