Skip to end of metadata
Go to start of metadata
Upphovsrätten – Handbok för lärare ger en heltäckande bild av upphovsrätten och reder ut de vanligaste copyrightfrågor som lärarna stöter på i arbetet. Vilka material får läraren använda i sin undervisning? Vilka rättigheter har läraren och eleverna till sådant de själva producerat?  Hur kan man lagligt utnyttja texter och bilder man hittar på nätet? 

Upphovsrätten – Handbok för lärare tar upp upphovsmännens och användarnas rättigheter. Dessutom belyser boken de möjligheter ett öppet material ger och hur man kan utnyttja det i undervisningen. Boken kan användas av alla men riktar sig speciellt till dem som undervisar, producerar olika undervisnings- eller åskådningsmaterial eller håller föredrag.

Öppet webinarium

Kom med och diskutera upphovsrättsfrågor med bokens författare Tarmo Toikkanen och läromedelsredaktör Simon Strömgård på webinariet som hålls torsdag 28.11 kl. 15–16.

Webinariet är gratis, det enda du behöver är en internetuppkoppling och en dator eller en smarttelefon. Gå in på http://www.eoppimiskeskus.fi/upphovsratten och skriv in dina uppgifter (Namn, stad, skola och e-post). Sista anmälningsdag är 26.11.2013. Det egentliga webinariet hålls den 28.11 kl. 15-16. Webinariets adress: http://eoppimiskeskus.adobeconnect.com/kotek

Under webinariet presenterar vi bokens struktur och ger tips på hur öppna material kan utnyttjas i undervisningen. Vi kommer också att svara på deltagarnas frågor om upphovsrättsliga problem.

Tarmo Toikkanen är forskare, inlärningspsykolog, utbildare och företagare. Han är knuten till Aalto-universitetet.

Ville Oksanen är undervisande forskare, jurist och företagare. Ville Oksanen arbetar vid Aalto-universitetet.  


Labels
  • None